Hırsızlıklar Beyoğlu Desi alarm Ev İş yeri içerisinde bir takım eşyaların çalınmasıyla birlikte alarm ihtiyacı da ortaya çıkmıştır. kolay hedef olması ve çok değerli olması hırsızlık olayların yaygınlaşmasına neden oldu bu durumun önüne geçmek içinde farklı alarm sistemleri hayata geçirildi. Hem caydırıcılık hem de yapılan hırsızlıkların tespit edilmesi adına bu sistemler her zaman çok yararlı olmuştur. Kapsamlı bir alarm sistemi birçok parçadan oluşur.
Bu sistemin temel mantığı sensörlerin sirene bağlanmasıdır. En yaygın olarak kapılara konulan bu sensörler herhangi bir zorlama sonrasında hemen devreye girer ve sirenlerle bağlantılı olarak çalışmaya başlar. Bir ev işyeri içerisine kurulan alarm sistemi çok sayıda sensörle desteklenmiştir. Çok çeşitli alarm sistemleri vardır modern ev işyeri daha kapsamlı sistemleri görebilirsiniz daha eski ve geri kalmış modellerdeki alarm sistemleri daha basit olur. Dilerseniz aracınıza daha sonra dışarıdan da farklı ve daha modern bir sistemi monte ettirebilirsiniz.
Alarm sistemi temel olarak basınç ve hareket sensörüne sahip anahtarlardan oluşmaktadır. Bular sensör ağı şeklinde ev işyeri içerisine yerleştirilir ve hareketlerle basınca bağlı olarak devreye girer. Bu sistem içerisinde kumanda ile kontrol edilmesini sağlayan radyo alıcısı, ana batarya ve yedek batarya, farklı seslerden oluşturulana siren sistemi, kontrol ünitesi ve güvenlik sistemleri yer almaktadır. Kontrol ünitesi alarm sisteminin beynini oluşturmaktadır herhangi bir durum söz konusu olduğu zaman ya da sensörler de bir hareketlilik tespit edildiğinde kontrol ünitesi devreye girer ve alarm çalmaya başlar. Bu güvenlik sisteminde farklı kontrol sistemleri ve farklı sensör uygulamaları kullanılabilmektedir. Alarm sistemi üzerinde yer alan kontrol ünitesi ve diğer elektronik aksam ana bataryaya bağladır ve tüm gücü burada alır herhangi bir aksilik durumuna karşı yedek batarya ile desteklenir.
Alarm sensörü en temel yerlere konulur ve kontrol ünitesine bağlanır. Bu yerler genellikle kapılar, ön taraf ya da olur bu alanlara konulan sensörler herhangi bir zorlamada hemen devreye girer ve kontrol ünitesini uyardıktan sonra alarm çalmaya başlar. Bu sistemler mutlaka şok sensörleriyle de desteklenmelidir sadece kapı sensörleri tek başına tam bir güvenlik sağlamaz.
Yeni Eve Taşındığınız Zaman Mutlaka şifrenizi Değiştirmeniz Gerekir Evinizin alarm şifresi veya kumandası Mutlaka Eski Sahibinde veya Eski Kiracıda Mutlaka Vardır Diye Düşündüğünüzde Bu Soru İşaretini Kafanızdan Kaldırmanız ve Güvende Olduğunuzu Bilmeniz İçin alarm şifresi veya kumanda Değişimi Şarttır.
Yeter Artık Bu Hırsızlardan Diyorsanız!
Alarm sistemleri temel olarak, istenmeyen durumların meydana gelmesi halinde, kullanıcılarını uyarmaktadır. Alarm sistemleri, belirlenmiş olan istenmeyen olay ve durumları hareketi algılayarak harekete geçer.İstenmeyen durumlar değişkenlik göstermekle birlikte kapıların ya da pencerelerin açıldığının algılanması, mekanda hareket eden bir insanın varlığın algılanması, çeşitli şiddetlerde darbelerin fark edilmesi, cam kırılmalarının tespit edilmesi, gaz kaçağı olduğunun anlaşılması, ortamda ısı ve duman artışı gözlenmesi gibi durumlar alarmı tetikleyen temel etkenler olmaktadır. Ayrıca, kullanıcılar kendilerini tehdit eden unsurlar meydana geldiğinde, paniklediklerinde ya da bir tehlike olduğunu düşündüklerinde fark ettiklerinde alarmın kumanda üzerinde bulunan panik yardım butonuna basarak, istenmeyen durumun tespit edilmesini ve gerekli yardımın çağrılmasını sağlayabilmektedirler. Hatırlatmak gerekir ki, nelerin tehdit ya da tehlike olarak algılanacağı, alarm sistemi kullanıcısının istek ve taleplerine göre şekillenmektedir. Müşterinin yaşam tarzı ve hatta hareket etme dahi alarmın aktive olmasında etkindir.
